Bronzen Aezel voor Ger Drissen

Bronzen Aezel voor Ger Drissen

Op zaterdagmiddag 22 februari 2020 is Ger Drissen uit Sevenum onderscheiden met de hoogste orde van verdienste van carnavalsvereniging Dun Ezelskop.

Technische commissie

Ger is voorgedragen door de technische commissie van de vereniging voor zijn onuitputtelijke inzet voor de commissie, vereniging en andere vrijwilligerstaken in het dorp. Ger woont samen met zijn vrouw Ans aan de Molenstraat en was in 2000 de 47e prins van CV Dun Ezelskop samen met zijn adjudanten Henk en Joep.

Ger werkte bij van Enckevort/Bors in Sevenum en ging later aan de slag voor zichzelf “Gerrit Stoek”.

Vrijwilligerswerk

Na zijn prinsenschap heeft Ger zich onafgebroken ingezet voor de Sevenumse samenleving met zijn vrijwilligerswerk. Ger was (en is nog steeds) een van de technische meesterbreinen van CV Dun Ezelskop bij de technische commissie. Ger is oud lid van de commissie “Uitkomen Prins”, waar hij zelfs als “stuntman” zelf door de zaal vloog aan zijn eigen gemaakte constructie omdat prins Fun II dat zelf niet durfde.

Ger is tevens een van de kartrekkers bij de Oud-Prinsen waarbij hij onder andere verantwoordelijk is voor alle verlichtte Aezelskôp bij de Oud-Prinsen aan de voordeur. Daarnaast is Ger recentelijk zeer actief geweest voor Sparta 100 jaar en het OLS 2019.

Door al deze vrijwilligersactiviteiten vergeet Ger z’n eigen hobby’s af en toe, twee jaar geleden was hij te zien -samen met Ans- bij L1 met zijn oldtimer die hij voor zijn 70e verjaardag aan het rijden wilde hebben. Ger is inmiddels de 70 net gepasseerd en nog niemand in Sevenum heeft hem zien rijden in zijn oldtimer..

Kortom, genoeg reden om Ger deze hoogste waardering van onze vereniging te gunnen. Wij nodigen u van harte uit om ons te volgen in de felicitaties aan Ger, in persoon deze carnavalsdagen of op uw eigen manier.

Bronzen Aezel

De Bronzen Aezel is de hoogste orde van verdienste bij CV Dun Ezelskop en is in 1999 in het leven geroepen door toenmalig vorst Piet Minten. Deze orde van verdienste wordt niet vanzelfsprekend ieder jaar uitgereikt. Inclusief Ger Drissen is de Aezel uitgereikt aan de volgende personen:

1999    Thy en Ell Verheijen
2000    Jo Keijsers
2001    Sjraar Kusters
2002    Gerrit Huijs
2003    Wiel Janssen
2005    Truus Vostermans-Cox
2006    Piet Hermans
2007    Chrit Lommen (postuum)
2011    Piet Minten (postuum)
2018    Ton Hermans
2020    Ger Drissen